Despre If-uri[amxx]

In jos

Despre If-uri[amxx]

Mesaj Scris de dodo la data de Sam Apr 03, 2010 12:27 am

Salut la toti ! azi va voi explica despre If-uri

Incepem cu If-urile

if(is_user_alive(id)) -> Executa comanda daca jucatorul este in viata
if!(is_user_alive(id)) -> Executa comanda daca jucatorul NU este in viata

if(is_user_admin(id)) -> Executa comanda daca jucatorul este admin
if(!is_user_admin(id))-> Executa comanda daca jucatorul NU este admin

if(!(get_user_flags(id) & ACCESS)) -> Verifica daca jucatorul nu este admin
if(get_user_flags(id) & ACCESS) -> Verifica daca jucatorul este admin

if(is_user_connected(id) -> Executa comanda doar daca jucatorul este conectat

if(is_user_connecting(id) -> Executa comanda doar daca jucatorul se conecteaza

if(!cmd_access(id,level,cid,2)) -> Un alt mod de a verifica daca este admin ! Aceasta verifica daca NU este admin.
O mica informatie
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Citat:
la functia "cmd_target" se pune "id, arg, flagul "
Ce inseamna flagul ? este un numar :
1 - evita imunitatea
2 - poti executa asupra ta
4 - trebuie sa fie in viata
8 - nu poate fi bot
deci se pune ceva de genul "cmd_target(id,arg,1)"
Daca vrei de exemplu sa poti executa asupra ta si in acelasi timp sa nu fie bot se aduna flagurile;
Deci va deveni "cmd_target(id,arg,9);
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

if(!player) -> Executa comanda daca daca jucatorul este real
if(!target) -> Executa comanda daca daca jucatorul acela exista

Iar aici mai multe explicati ! Multumiti lui hip_hop_x pentru ele !
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Citat:
if(comanda){}
este echivalenta cu if(comanda == true){}, insa in prima varianta este
mai optimizata deoarece sunt redusi cativa biti.
if(!comanda){} unde ! este opusul comenzii.
Intre {} adaugam codul, cum ar fi { new string }

Ce ne facem in caz ca vrem sa verificam 2 comenzi
In loc de if(comanda1){} si apoi if(comanda2){} vom folosi if(comanda1 && comanda2){}
&&
inseamna and in limba engleza, iar in limba romana si. Trebuie sa
ganditi putin logic la treaba asta, adica comanda1 si comanda2, in
acelasi timp tb sa fie adevarate, altfel vei obtine o eroare.
Se traduce astfel: daca(comanda1 si comadna2){}

In caz ca vrem sa verificam doar o comanda, din cele 2, fiind posibil ca una sa nu fie adevarata, cum sa verificam ?
Vom folosi if(comanda1 || comanda2){}
|| inseamna in limba engleza or, iar in limba romana inseamna sau
Se traduce astfel: daca(comanda1 sau comanda2){}

In caz de prima e adevarata si a doua falsa?
Vom folosi if(comanda1 && !comanda2){}
In caz de prima e adevarata sau a doua falsa?
Vom folosi if(comanda1 || !comanda2){}
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
dodo
administratori
administratori

Mesaje : 307
Puncte : 920
Reputatie : -2
Data de inscriere : 29/03/2010

http://galaxy-starts.azurforum.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum